Detta läser vi i sommar

Nu är det verkligen sommar, och med det kommer förhoppningsvis lite ledighet och tid för att läsa. Det här ska redaktionen läsa i sommar:

Linnéa Franz

I sommar ska jag läsa några böcker som bara stått och samlat damm i min bokhylla alldeles för länge, men som jag verkligen vill läsa!

resamedlätt.jpeg
konst-essaer-om-extas-och-skamloshet.jpeg
modeslavar.jpg
wage-slaves.jpeg
 • Resa med lätt bagage, Tove Jansson
 • Lolita, Vladimir Nabokov
 • Konst, Jeanette Winterson
 • Modeslavar, Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom
 • Drömmen om det röda, Nina Björk
 • Wage Slaves, Daria Bogdanska
 • En familjeflickas memoarer, Simone de Beavoir

Och förhoppningsvis några till!

Malin Leijon

I sommar ska jag bland annat läsa böcker jag köpte på bokrean, som jag tänkt att läsa länge men som inte blivit av. Men nu ska det hända! Jag har också fastnat för kortromaner som format, och hittade några på SF-bokhandelns bokrea som jag ska läsa till sommaren. Att blanda längre romaner med kortromaner och noveller känns som perfekt sommarläsning. I augusti kommer också boken Berget offrar, tredje och sista delen i en bokserie vid namn Kraften som jag längtat efter länge!

tripprapporter.jpeg
drowningeyes.jpg
bergetoffrar.jpg
 • De polyglotta älskarna, Lina Wolff
 • Tripprapporter, Tone Schunnesson
 • Dusk or dark or dawn or day, Seanan McGuire
 • The Drowning Eyes, Emily Foster
 • Berget offrar, Madeleine Bäck

Emilia Hasselquist Langefors

ninab.jpeg
christie.jpeg
trenter.jpeg

Jag har tänkt att den här sommaren ska bli en Nina Bouraoui-sommar. Har införskaffat hejdlösa mängder av hennes böcker, alla i samma design, som står i en härlig homogen hög på mitt golv. Om jag får tid kanske jag avslutar sommaren med att läsa om de jag tidigare läst. Det ska vara ett Bouraoui-hav! Där ska jag bada. Mmm, längtar. Däremellan ska jag läsa min traditionella sommarläsning: Agatha Christie och Stieg Trenter! Det är det ultimata deckarmyset och perfekt att läsa under sommarledighet.

Anna Axfors

Tänker att detta ska bli sommaren då jag verkligen lyckas försjunka in i böcker, vilket jag brukar tänka varje sommar men den här har i alla fall börjat bra på den fronten!

I detta lust-läsningsprojekt ingår visserligen att jag inte ska planera för mycket men här är böckerna jag är sugen på just nu:

presidentenshustru.jpeg
delphine.jpeg
 • Presidentens hustru, Curtis Sittenfeld
 • Allt av Liane Moriarty eftersom jag läst Big Little Lies och den är så bra
 • Fler böcker av Delphine de Vigan eftersom jag läst No och jag och den var bra
 • Alla böcker som min kille läser och som verkar så bra men som jag inte lyckas få in på läs-listan, ganska mycket för de är på engelska, till exempel The Recovering av Leslie Jamison
Livsstil, KulturLoveStory